Ingrediente:
Pentru briose: 120 g unt la temperatura camerei, 120 g zahar pudra, 120 g
faina, 2 oua, 1 praf de copt, 1 praf de sare, 1 lingurita esenta de
vanilie. Pentru crema: 110 g unt, 110 g zahar pudra, 1 lingurita esenta
vanilie. Pentru decor: figurine porcusor
Mod de preparare:
Pentru briose, se freaca untul cu zaharul pana devine o compozitie
spumoasa. Se adauga, pe rand, ouale, esenta de vanilie si se bate bine
pana se amesteca complet. Apoi se adauga, in ploaie, faina cernuta cu
praful de copt si praful de sare. Se toarna compozitia in forme de
briose tapetate cu folie speciala de copt, doar 3/4, pentru ca vor
creste la copt, si se introduc in cuptorul preincalzit pentru circa 20
de minute, la temperatura potrivita. Se scot formele cu
briose pe un gratar si se lasa la racit. Intre timp, se mixeaza untul cu
zaharul pudra, adaugat treptat. Se adauga apoi esenta de vanilie si se
continua mixarea pana se formeaza o crema ferma. Se lasa la frigider
pana se racesc complet briosele. Se pune crema in pos si se aplica
deasupra fiecarei briose. Se orneaza cu fete de porcusor dulci si se servesc.
No comments:
Post a Comment