Thursday, 23 October 2014

Briose porcusor cu crema de unt

Ingrediente:

Pentru briose: 120 g unt la temperatura camerei, 120 g zahar pudra, 120 g faina, 2 oua, 1 praf de copt, 1 praf de sare, 1 lingurita esenta de vanilie. Pentru crema: 110 g unt, 110 g zahar pudra, 1 lingurita esenta vanilie. Pentru decor: figurine porcusor

Mod de preparare:

Pentru briose, se freaca untul cu zaharul pana devine o compozitie spumoasa. Se adauga, pe rand, ouale, esenta de vanilie si se bate bine pana se amesteca complet. Apoi se adauga, in ploaie, faina cernuta cu praful de copt si praful de sare. Se toarna compozitia in forme de briose tapetate cu folie speciala de copt, doar 3/4, pentru ca vor creste la copt, si se introduc in cuptorul preincalzit pentru circa 20 de minute, la temperatura potrivita.  Se scot formele cu briose pe un gratar si se lasa la racit. Intre timp, se mixeaza untul cu zaharul pudra, adaugat treptat. Se adauga apoi esenta de vanilie si se continua mixarea pana se formeaza o crema ferma. Se lasa la frigider pana se racesc complet briosele. Se pune crema in pos si se aplica deasupra fiecarei briose. Se orneaza cu fete de porcusor dulci si se servesc.



No comments:

Post a Comment