Blatul
500 gr faina
150 rg untura sau 200 margarina
3 galbenusuri
1 praf de copt
150 gr zahar
smantana cat cuprinde ca sa obtineti un aluat moale.
Crema
1 foaie sfaramata
100 gr rom
2 linguri cacao
3 linguri zahar
2 linguri apa
200 gr unt
200 gr zahar praf
gem de caise
Glazura
3 albusuri
250 gr zahar
praf cacao, sau ciocolata rasa sau carnaciori de ciocolata
Mod de preparare:
Din ingredientele de la blat se framanta un aluat moale care se imparte
in trei , doua parti egale si una mai mare, fiecare se intinde de
marimea unei tavi si se coc pe dosul ei. Inainte de a se introduce in
cuptor se impung cu furculita.
Foaia cea mai mare precum si marginile de la foile celelalte( decupam ca
sa se potriveasca in tava) se sfarama si se pun intr-un castron. Peste
foaia sfaramata se toarna romul. Intre timp se fierb cele 2 linguri de
cacao cu 3 linguri de zahar si 2 linguri de apa , iar cand este gata( se
fierbe pana se topeste zaharul poate 2 minute) se toarna peste foaia
sfaramata. Apoi se freaca untul spumos cu cele 200 gr zahar praf si se
pune peste foaia sfaramata , se amesteca.
Apoi se pune in tava prima foaie , se unge din belsug cu gem de caise se
pune crema. Peste a doua foaie se pune din nou gem de caise din belsug
si se pune in tava peste crema dar atentie se pune cu partea unsa cu gem
in jos , adica lipit de crema.
Apoi pe baia de aburi se bat cele trei albusuri ( eu am pus 5 ) cu 25o gr zahar. Cand e gata se pune peste prajitura din tava si se lasa 24 de ore pana se taie. Deasupra se rade ciocolata sau se pune cacao, sau orice alta decoratie vreti.
No comments:
Post a Comment