Thursday 23 October 2014

Castraveti picanti cu sfecla rosie in saramura

Ingrediente:

 1 kg castraveti
1 sfecla rosie de marime medie
1 ardei iute mare
o bucata hrean
o mana de frunze de visin
marar uscat  flori si tulpini
seminte de mustar

Pentru saramura : o lingura sare la 1 litru de apa

Mod de preparare:

Spalam bine castravetii , le taiem capetele si ii feliem nu foarte subtiri . Sfecla rosie o curatam de coaja si o dam pe razatoarea mare . Ardeiul iute se taie felii . Hreanul se curata de coaja si se taie fasii subtiri . Frunzele de visin se spala .  Punem intr-un castron castravetii impreuna cu sfecla si ardeiul iute , amestecam bine . Pe fundul borcanelor punem cateva seminte de mustar impreuna cu florile de marar apoi punem compozitia de legume rezultata . Hreanul se pune printre legume , dupa plac . Cand s-au umplut borcanele , se pun cateva frunze de visin deasupra apoi se fixeaza compozitia cu cateva betisoare de marar pentru a nu se ridica in timp ce turnam saramura .  Se prepara saramura punandu-se pe foc apa impreuna cu sarea . Cand aceasta fierbe , se opreste focul si cu un plonic se toarna in borcane , peste compozitia de legume . Se pastreaza la loc racoros in camara.  Pofta buna!
 
 


No comments:

Post a Comment