1 kg castraveti
1 sfecla rosie de marime medie
1 ardei iute mare
o bucata hrean
o mana de frunze de visin
marar uscat flori si tulpini
seminte de mustar
Pentru saramura : o lingura sare la 1 litru de apa
Mod de preparare:
Spalam bine castravetii , le taiem capetele si ii feliem nu foarte
subtiri . Sfecla rosie o curatam de coaja si o dam pe razatoarea mare .
Ardeiul iute se taie felii . Hreanul se curata de coaja si se taie fasii
subtiri . Frunzele de visin se spala .
Punem intr-un castron castravetii impreuna cu sfecla si ardeiul iute ,
amestecam bine . Pe fundul borcanelor punem cateva seminte de mustar
impreuna cu florile de marar apoi punem compozitia de legume rezultata .
Hreanul se pune printre legume , dupa plac . Cand s-au umplut borcanele
, se pun cateva frunze de visin deasupra apoi se fixeaza compozitia cu
cateva betisoare de marar pentru a nu se ridica in timp ce turnam
saramura .
Se prepara saramura punandu-se pe foc apa impreuna cu sarea . Cand aceasta fierbe , se opreste focul si cu un plonic se toarna in borcane , peste compozitia de legume . Se pastreaza la loc racoros in camara. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment