Ingrediente:
200 g margarina Rama topita
1 pahar zahar
1 plic drojdie
1 vf lingurita de sare
1 pahar apa minerala calduta
faina cat cuprinde
2 pliculete zahar vanilat
Umplutura:
500 g mere razuite si stoarse bine
1 lingurita scortisoara
100 g zahar
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu drojdia, sarea, zaharul,zaharul vanilat apoi se
adauga apa calduta, margarina topita si se framanta bine aluatul pana nu
se mai lipeste de maini(10 min) Lasam la dospit 30-35 de min la loc
caldut. Pentru umplutura calim merele impreuna cu zaharul timp de 10 minute. Cand s-a racit adaugam scortisoara . Impartim aluatul in 2 parti egale si intindem foile pe folie sau
hartie de copt. Se pune prima foaie in tava ,se adauga umplutura si se
niveleaza bine apoi se adauga si cealalta foaie (intoarceti foaia cu
folia in sus presati bine si dezlipiti incet folia de pe foaie) Dati la cuptor pentru 35 de minute (sau mai mult) pana se aureste . Eu am uns-o cu miere si a capatat o culoare tare frumoasa. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment