pentru blat:
150 gr orez cu bob rotund
550 ml lapte
1 lingurita scortisoara
150 gr zahar
1.2 kg branza proaspata de vaci
3 oua intregi
3 galbenusuri
1 lingurita unt pentru uns tava
Sos de visine
450 gr visine (fara samburi, proaspete sau congelate)
4 linguri zahar
300 ml apa
3 linguri rase amidon
pentru décor:
frisca lichida
ciocolata rasa
Mod de preparare:
Orezul, laptele si scortisoara se pun la fiert pe foc mediu, amestecand des sa nu se lipeasca de fund. Se fierbe pana laptele e absorbit in mare parte si orezul e fiert. A durat cam 15 minute, acesta era timpul de fierbere indicat pe ambalajul orezului. Se ia de pe foc orezul si se adauga jumatate din cantitatea de zahar. Se lasa la racit. Se freaca branza cu restul de zahar si ouale. Se amesteca compozitia de branza cu cea de orez. Punem hartie de copt intr-o tava rotunda cu pereti detasabili de diametru 26 cm. Ungem marginile cu unt topit. Turnam compozitia de branza si orez in tava si nivelam bine. Scuturam tava putin ca sa se aseze compozitia mai bine in tava. Dam la cuptor la 180C pentru 20 minute. In acest timp preparam visinele. Punem visinele (am folosit congelate de data asta) la fiert cu apa, zaharul si amidonul. Fierbem cam 10 minute, pana compozitia se ingroasa usor, va deveni vascoasa. Scoatem tava cu prajitura din cuptor, turnam compozitia de visine deasupra si dam iar la cuptor pentru inca 40 minute. Lasam sa se raceasca in tava si punem deasupra frisca si radem ciocolata. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment