Friday 24 October 2014

Chec cu fructe uscate

Ingrediente:

345 g fainna cu praful de copt incorporat
un sfert lingurita sare
jumatate lingurita bicarbonat de sodiu
225 g margarina
280 g zahar
4 oua
120 ml lapte
1 lingura coaja rasa de la o portocala
 100 g fructe uscate
60 g nuci macinate


Mod de preparare:


Punem intr-un vas separat faina, sarea si bicarbonatul, apoi batem margarina cu zaharul pana devine omogen si fluid, urmand sa adaugam ouale cate unul pe rand alternand cu cate o lingura din faina (ca sa prevenim cocoloase). Micsoram viteza la mixer si apoi punem restul de faina alternand cu laptele. La urma punem nucile, coaja rasa si fructele rosii si amestecam usor cu o lingura. Turnam compozitia intr-o forma unsa cu unt si presarata cu faina si punem la cuptorul preincalzit la 180C (depinde de cuptorul fiecaruia) ptr cca 1 ora. Checul va fi bine copt cand, incercadu-l cu un cutit, acesta va iesi curat, lasam sa se raceasca putin apoi scoatem pe un grilaj si lasam sa se raceasca complet.







No comments:

Post a Comment