Friday 24 October 2014

Pui cu ananas

Ingrediente:

700 gr pui
1 lingura curry
5 gr sare
4 lingura zahar
1 buc. ardei gras rosu
1 buc. ardei gras galben
1 buc. morcov
5 buc. ceapa verde
1 buc. conserva ciuperci
1 buc. conserva ananas
1 buc. ou
1 lingura amidon alimentar
1 ceasca orez
5 gr piper
3 lingura otet din vin
4 lingura sos soia
1 lingura ulei porumb
4 lingura paste tomate
4 lingura suc conserva ananas



Mod de preparare:

Se spala pieptul de pui dupa care se taie cuburi si se marineaza la frigider in sos de soia cu un ou batut si o lingura de amidon alimentar, minim 30 de minute, maxim 24 de ore. Dupa ce se scoate de la marinat, el se prajeste si se scoate pe servetele de bucatarie pentru a se scurge de grasime. Morocvul se taie cubulete, ceapa se taie nu foarte marunt,ardeiul se taie bucatele iar ciupercile se maruntesc. Nu taiem legumele foarte marunt pentru ca dorim sa arete frumos. Pentru sos dulce acrisor se dizolva o linga de amidon alimentar in 4 linguri de zeama de conserva de ananas dupa care punem 4 linguri zahar, 3 lunguri otet, 4 linguri sos de soia ,o lingura ulei de porumb, 4 linguri pasta de tomate si amestecam pana dizolvam zaharul. Calim legumele putin in ulei dupa care punem pieptul depui prajit, ananasul, iar la sfarsit sosul dulce acrisor. Nu gatim prea mult legumele pentru a ramane putin tari, nu crude sau moi. Se seveste cu garnitura de orez brun fiert simplu sau cu condimente: sare , piper sau curry.





No comments:

Post a Comment