700 gr pui
1 lingura curry
5 gr sare
4 lingura zahar
1 buc. ardei gras rosu
1 buc. ardei gras galben
1 buc. morcov
5 buc. ceapa verde
1 buc. conserva ciuperci
1 buc. conserva ananas
1 buc. ou
1 lingura amidon alimentar
1 ceasca orez
5 gr piper
3 lingura otet din vin
4 lingura sos soia
1 lingura ulei porumb
4 lingura paste tomate
4 lingura suc conserva ananas
Mod de preparare:
Se spala pieptul de pui dupa care se taie cuburi si se marineaza la
frigider in sos de soia cu un ou batut si o lingura de amidon alimentar,
minim 30 de minute, maxim 24 de ore. Dupa ce se scoate de la marinat,
el se prajeste si se scoate pe servetele de bucatarie pentru a se scurge
de grasime. Morocvul se taie cubulete, ceapa se taie nu foarte
marunt,ardeiul se taie bucatele iar ciupercile se maruntesc. Nu taiem
legumele foarte marunt pentru ca dorim sa arete frumos. Pentru sos dulce
acrisor se dizolva o linga de amidon alimentar in 4 linguri de zeama de
conserva de ananas dupa care punem 4 linguri zahar, 3 lunguri otet, 4
linguri sos de soia ,o lingura ulei de porumb, 4 linguri pasta de tomate
si amestecam pana dizolvam zaharul. Calim legumele putin in ulei dupa
care punem pieptul depui prajit, ananasul, iar la sfarsit sosul dulce
acrisor. Nu gatim prea mult legumele pentru a ramane putin tari, nu
crude sau moi. Se seveste cu garnitura de orez brun fiert simplu sau cu condimente: sare , piper sau curry.
No comments:
Post a Comment