Saturday 25 October 2014

Tort diplomat cu fructe

Ingrediente:

4 oua
500 g smantana pentru frisca
3 plicuri gelatina
esenta vanilie
200 g zahar
250 gfructe (nectarine, ananas din compot, kiwi)
5-6 nectarine

Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu putin zahar si se lasa deoparte. Se amesteca galbenusurile cu zahar la bain-marie, iar cand aceasta s-a topit se adauga peste albusuri, amestecand incet, apoi se adauga esenta. Separat, se bate smantana, frisca si se adauga peste compozitia de mai sus. Gelatina se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj si se adauga si ea in compozitie. Fructele se spala si se taie in bucati mai mici ( se opresc cateva pentru decor si se adauga in amestecul de mai sus   - eu am oprit doar kiwi ). Intr-o tava se pune folie de celofan si se taona compozitia de tort. Se da la frigider pentru 3-4 ore, apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa preferinte.




No comments:

Post a Comment