- 10 oua,
- 10 linguri faina,
- 10 linguri zahar,
- 3 linguri cacao,
- 1 lingurita praf de copt,
- 400 ml frisca,
- 5 g gelatina,
- 1 borcan visine fara samburi,
- ciocolata
Separam ouale,galbenusurile le frecam cu zaharul pana se dubleaza cantitatea.Adaugam cacaoa si amestecam. Batem bine bine albusurile,le adaugam peste
galbenusuri,adaugam faina si amestecam cu dosul unei linguri. Tapetam o
forma cu ulei si faina,turnam compozitia si dam blatul la cuptor pana trece testul scocbitorii. Gelatina o punem in apa 5 minute,dupa care o punem pe baie de aburi pana devine lichida.Batem frisca tare,adaugam gelatina si mai batem in continuare. Visinele le punem la scurs. Dupa ce s-a racit blatul,il taiem in 3. Insiropam foarte bine blatul cu
compot,punem un strat de frisca,visine,al doilea blat,il
insiropam,intindem frisca,punem visine,insiropam cel de al treilea
blat,imbracam tortul in frisca. Ornam dupa bunul plac,eu l-am ornat cu ciocolata razalita, frisca si visine.
No comments:
Post a Comment