4 kg capsuni
2 kg zahar
1 lamiae
Mod de preparare:
Se spala bine capsunile, se curata de codite si se lasa la scurs. Intr-un vas se pune un strat de capsuni, unul de zahar si tot asa, pana terminam si caspunile si zaharul. Se lasa peste noapte la frigider sau intr-un loc racoros. A doua zi se pune pe foc mic. Se spumeaza de cate ori este nevoie (daca nu faceti acest lucru dulceata se poate zaharisi). Nu se amesteca in ea, se misca usor de vas . Se pune lamaia taiata feliute subtiri. (lamaia ajuta la mentinerea fructelor intregi, in cazul nostru al capsunilor) Cand siropul a inceput sa se lege, facem testul cu picatura pe farfurie (adica daca picatura nu se intinde, inseamna ca este gata, daca se intinde o mai lasam la foc mediu si repetam testul, dureaza app. o ora). Timpul de fierbere depinde si de cantitate. Cand este gata, se umezeste un prosop de bucatarie si se pune peste vasul in care a fiert dulceata. Se lasa pana se racoreste, dupa care se pune in borcanele spalate si scurse bine. Se sterilizeaza apoi borcanele intr-o oala mai incapatoare. Eu le tin cam 2 ore la sterilizat, dar este suficient si 30 de minute. Se scot apoi borcanele si se acopera cu o patura (pentru a nu se raci brusc).
No comments:
Post a Comment