Thursday 23 October 2014

Muraturi asortate la otet

Ingrediente:

gogonele
conopida
pepeni verzi
varza
castraveti
morcovi
hrean
usturoi
Frunze de telina
sare
otet
foi dafin
piper boabe
boabe mustar

Mod de preparare:

 Legumele se spala bine si se taie. La fundul borcanelor se pun frunze de telina, 3-4 bucati hrean si 2-3 catei de usturoi.Se aranjeaza in borcan toate legumele sa ramana cat mai putin spatiu intre ele. Deasupra se pun frunze de telina, tulpini de telina crucis ca sa nu se ridice, 2-3 catei usturoi si 3-4 bucati hrean.Se face saramura cu 1 lingura sare la litrul de apa. Se adauga 1 pahar de otet de vin 9% (200ml) la 10 litri de saramura, foi dafin, piper boabe, boabe de mustar si se fierbe in clocot 2-3 minute.Borcanele se pun pe cutite si se invelesc in prosoape udate cu apa rece si stoarse pentru a nu se sparge. Se pune saramura fierbinte in borcane, se acopera cu farfurioare si se lasa pana a doua zi in bucatarie.A doua zi se complateaza cu saramura si se leaga punand 2 straturi de celofan.Se pun in camara sau in raftul din camaraca la mine.Sunt bune dupa 3-4 saptamani in functie de caldura din camara.





No comments:

Post a Comment