Saturday 25 October 2014

Supa crema de dovleac

Ingrediente:

1 dovleac(din soiul Butternut)
2 cepe
2 cartofi
1 mar sau 1 para
1 l supa legume sau pui
200 ml smantana
100 ml vin alb demidulce
2 linguri ulei de masline
nucsoara rasa
sare
piper
seminte de dovleac

Mod de preparare:

Tai dovleacul in doua, indepartezi casuta de seminte, fibrele, cureti coaja si tai pulpa cubulete. Cureti marul, cartofii, ceapa si tai dupa preferinta. Calesti ceapa in ulei bine incins pana se inmoaie, adaugi cubuletele de mar si cartofi si continui calirea pana se inmoaie. Adaugi cubuletele de dovleac, apoi supa de legume, vinul, condimentele si lasi sa fiarba sub capac 20 minute pana legumele sunt bine patrunse. Strecori zeama si o pastrezi, restul legumelor le mixezi pana devin piure. Subtiezi piureul cu zeama scoasa, potrivesti din nou gustul cu sare si piper, adaugi smantana si lasi sa dea doua clocote. O servesti calda sau rece garnisita cu seminte de dovleac decortificate, coapte in cuptor. Pofta buna!






No comments:

Post a Comment