pentru blat:
7 oua
7 linguri zahar
7 linguri faina
3 linguri cacao bio
100 gr ciocolata amaruie
1 lingurita praf copt
pentru sirop:
200 ml apa
4 linguri zahar
2 plicuri capucino rom
pentru crema:
500 ml frisca lichida
500 gr mascarpone
200 gr zahar pudra
200 gr capsuni
3 plicuri gelatina
4 linguri zahar tos
pentru glazura:
100 gr ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
50 gr unt
1/2 plic gelatina
pentru decor:
200 gr capsuni
100 gr ciocolata
Mod de preparare:
Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam faina, praful de copt si cacao.Adaugam ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica.Omogenizam si turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mic. Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in doua. Cat asteptam sa se raceasca blatul preparam siropul din apa, zahar si capucinno. Mixam mascarponele cu zaharul pudra. Batem frisca pana se intareste apoi adaugam crema de mascarpone. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o lasam sa se racoreasca si o incorporam in crema. Capsunile le taiem cubulete adaugam peste ele zaharul tos si le lasam 15-20 minute intr-o sita pana se scurge siropul. Incorporam capsunile in crema. Incepem sa asamblam tortul. Asezam primul blat, punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort, insiropam, apoi punem crema. nivelam si punem deasupra al doilea blat. Preparam apoi glazura. Incalzim frisca, fara a o aduce insa la punctul de fierbere. Adaugam ciocolata rasa si untul moale si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj. Turnam glazura peste ultimul blat. Dam la frigider peste noapte. Desfacem apoi cu grija inelul din jurul tortului.Facem aschii de ciocolata cu ajutorul unui curatator de legume decoram tortul. In mijloc asezam capsunile. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment