Ingrediente:
1 kg cirese, 1 pahar apa sau vin rosu, 150 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare
Mod de preparare:
Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul, putina sare, zaharul vanilat. Cand incepe sa se lege siropul, se adauga ciresele si se lasa la fiert pe foc mic.
Metoda de preparare a compotului de cirese la baie de aburi:
Trebuie sa aveti borcane cu capac, curate, uscate si daca
doriti tinute 15-20 de minute in cuptorul incins, dar cu focul stins.
Borcane de 800ml.
Fructe de care doriti si in orice
cantitate, zahar tos - cite 3 liguri de supa pline, pentru fiecare
borcan si apa rece cit sa se umple fiecare borcan cam 3\4 cu lichid.
Deci fructele se spala foarte bine, la care e necesar si doriti
scoateti simburii , le puneti in borcane pina la 1\2 acestuia, adaugati
zaharul, cite 3 linguri pline si apoi apa rece. Le inchideti cu capace
sau le capsati si le puneti la fiert la bain -marie pentru 30 de minute
din momentul ce apa din vas incepe sa fiarba.
Dupa cele 30 de minute, le lasati in vasul in care sunt si a 2 a zi reluati operatia de fiert la bain-marie in acelasi mod.
Lasati borcanele cu compotul de cirese sa se raceasca complet
in vasul in care au fiert, scoteti-le, stergeti-le cu o cirpa si
depozitati-le intr-un loc uscat si racoros.
No comments:
Post a Comment