500 gr fasole uscata
afumatura
2 cepe mari
2 catei usturoi
250 ml bulion
1 lingura cu varf faina alba
2 foi dafin
1 lingurita rasa cimbru uscat
1/2 lingurita piper (1 lingurita pentru o iahnie picanta)
1 lingurita vegeta de casa
2 lingurite rase boia dulce
2 lingurite sare
2 lingurite pasta de ardei dulce
2 linguri ulei
cateva fire patrunjel
afumatura
2 cepe mari
2 catei usturoi
250 ml bulion
1 lingura cu varf faina alba
2 foi dafin
1 lingurita rasa cimbru uscat
1/2 lingurita piper (1 lingurita pentru o iahnie picanta)
1 lingurita vegeta de casa
2 lingurite rase boia dulce
2 lingurite sare
2 lingurite pasta de ardei dulce
2 linguri ulei
cateva fire patrunjel
Mod de preparare:
Fasolea se inmoaie peste noapte. Punem la fiert intr-o oala fasolea cu apa, in alta oala ciolanul cu apa cat sa-l acopere si in a treia oala multa apa ca sa o avem fierbinte pentru pasul urmator. Dupa 30 minute de fiert, scurgem apa de pe fasole. Mutam ciolanul in oala cu fasole si turnam apa fierbinte din oala cu apa de rezerva (oala a treia), cat sa acopere complet fasolea si ciolanul. Fierbem cam 1 ora si jumatate la foc mediu. Dupa care incepem sa verificam fasolea cam la 15 minute, pana vedem ca e aproape fiarta (cam 98%

No comments:
Post a Comment