Thursday, 16 October 2014

Placinta moale cu mere

Ingrediente:

3 mere mari, sucul de la o lamaie, 3 oua, 180 g faina, 150 g unt topit, 180 g zahar tos, 1 pachet biscuiti 1 pachetel zahar vanilat, 1 lingurita praf de copt, 2 linguri tuica de prune sau pere. Pentru ungerea formei: 20 g unt, 1 lingura faina, 1 lingura zahar tos.

Mod de preparare:

Curatati merele, scoateti casuta de la mijloc si semintele, taiati-le felii subtiri, apoi stropiti-le cu suc de lamaie ca sa nu se innegreasca.  Ungeti cu unt o forma de tort care se deschide. Pudrati-i fundul si marginea cu o lingurita de faina si o lingurita de zahar tos, amestecate. Rasturnati forma cu gura in jos pentru a elimina excedentul.    Porniti cuptorul.  Radeti biscuiti si ii asezati pe fundul tavii.   Intr-un castron, amestecati untul cu zaharul tos si cu zaharul vanilat pana se formeaza o crema omogena.    Incorporati ouale unul dupa altul (asteptati ca amestecul sa devina omogen inainte de a-l pune pe al doilea).  Puneti tuica, apoi faina amestecata cu praful de copt. Amestecati bine. Puneti merele in tava peste biscuiti si apoi puneti  aluatul. Asezati deasupra feliile de mar si turnati apoi aluatul ramas. Bagati forma in cuptor si lasati prajitura sa se coaca 40 de minute.  Cand e gata, desfaceti forma si lasati prajitura sa se raceasca. Pudrati cu zahar. Pofta buna!





 
 


 

 





No comments:

Post a Comment