Thursday 23 October 2014

Salata de vinete romaneasca

Ingrediente:

  • 2 cepe mici galbene sau roşii
  • 150 ml ulei, preferabil de floarea soarelui
  • sare
  • piper negru

  • Mod de preparare:

    Vinetele se spală şi se şterg de apă cu un prosop din bumbac. Vinetele se pot coace în 2 feluri: în tavă la cuptor sau pe o tablă subţire, pusă direct pe ochiul aragazului. La cuptor se coc în aproximativ 1 oră şi 25 minute, la o temperatura de 150 grade. După primele 30-35 minute, se deschide cuptorul şi se întorc pe cealaltă parte. Dacă le coacem la flacăra aragazului pe o tablă, vinetele trebuie să fie întoarse mai des, în funcţie de gradul de coacere. Când sunt gata, sunt puse la răcit într-o cratiţă. După ce s-au răcit, se curăţă de coajă şi se spală bine, fără a se tăia cotorul. Va recomandsă le ţineţi minim 45 de minute la scurs, pentru a evita gustul amar al salatei. După ce s-au scurs bine, se taie cotorul de la partea superioară a vinetei, cu un cuţit de lemn şi se toacă mărunt. Între timp, pe un tocător de lemn, se toacă ceapa foarte mărunt. Vinetele sunt puse într-un blender şi se mixează 1-2 minute. Se adaugă uşor o parte din ulei. Se continuă mixarea. După ce s-au amestecat foarte bine, se adaugă ceapa şi se mixează până când devin o pastă omogenă. Se mai adaugă puţin ulei şi se potriveşte de sare şi puţin piper, după gust. Când salata este gata, se pune într-un castron. Se serveşte rece. Pofta buna!
     

     


    No comments:

    Post a Comment