Saturday 18 October 2014

Cornulete gustoase cu gem

Ingrediente:

250g unt (sau margarina daca doriti  sa devina o reteta de post)
300ml frisca lichida (vegetala daca doriti sa devina o reteta de post )
2 pliculete zahar vanilinat
600g faina
1 pliculet praf de copt
50g zahar pudra
Un praf de sare
Gem pentru umplut
Zahar pudra pentru pudrat


.

Mod de preparare:

Amestecam intr-un castron faina cu praful de copt. Punem untul intr-un castron, adaugam frisca lichida, zaharul vanilinat, zaharul pudra, un praf de sare si faina apoi framantam totul pana obtinem o coca (daca considerati ca aluatul mai necesita faina, mai puteti adauga inca o lingura de faina). Coca obtinuta o impartim in mai multe bile (eu am impartit-o in 4). Pe o planseta pudrata cu faina, intindem fiecare bila de aluat intr-un dreptunghi din care taiem apoi triunghiuri (isoscel). La baza fiecarui triunghi punem cate o lingurita sau jumatate de lingurita de gem, apoi rulam cornuletul de la baza spre varf. Cornuletele obtinute le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit, timp de 20-25 minute la 180 grade Celsius.Dupa ce cornuletele s-au copt, le scoatem din cuptor si le pudram cu zahar pudra. Pentru a se pastra fragede, dupa ce s-au racit, le pastram pe o farfurie invelita intr-o punga de plastic.





No comments:

Post a Comment