Wednesday, 22 October 2014

Casraveti in otet 3

Ingrediente:

5 kg Castraveti
3 capatani usturoi
1-2 bucati de ceapa sferturi.
5 buc radacina de hrean
1l Otet
3 l apa
3 linguri sare -se pune de obicei 1 lingura de sare la 1 l de apa
6 linguri zahar  - se pun 2 linguri de zahar la 1 litru de apa
10 buc frunza de dafin
2 linguri piper negru (boabe)
11 lingurite Mustar boabe
11 lingurite
3 bucati Marar intreg uscat
 
 
Mod de preparare:
 
Castravetii si borcanele se spala. In fiecare borcan se pun cateva fire de marar uscat. Perfect este sa-l taiati cu foarfeca in bucati mai mici. Apoi aranjati cat mai eficient castravetii, puneti usturoiul , scuturati bine sa se aseze. Dupa ce ati completat borcanele cu castraveti, puneti hreanul - fiecare radacina o curatati si taiati in 4-5 bucati pe lung. La fiecare borcan puneti cate 2 bucati de hrean din cele pregatite.Umpleti bine borcanele, cat mai eficient - recomand castravetii mai mari sa-i puneti la fund, cei mai mici ii lasati pt a completa spatiile mai mici ramase.Puneti deasupra cateva fire de marar uscat si cate 1 lingurita de boabe de mustar.Pregatiti saramura din - otet+apa+sare+zahar+frunze de dafin+piper negru.Cand incepe sa fiarba o turnati in borcane si le inchideti cu capace. Borcanele le puneti la bain-marie, intr-o cratita mare (cu ocazia asta m-am ales cu o cratita de 15l :) Mi-au incaput 11 borcane, ar fi mers si 12 si 13 mi se pare. Din momentul in care incepe sa fiarba apa din cratita mai lasati borcanele inca 15 min, pana isi schimba culoarea, din verde deschis in verde maroniu. Fiecare borcan il scoateti din apa si  verificati sa fie capsat bine. Le intoarceti cu fundul in sus pe un prosop si lasati sa se raceasca. Cam intr-o luna sunt bune, cam asa a fost termenul dupa care i-am gustat si am zis ca merg sa fie pusi pe site - deci sunt foarte buni :) Nu cred ca trebuie sa va spun cu ce se servesc :)

Pofta Buna!



No comments:

Post a Comment