Wednesday 15 October 2014

Inimioara glazurata

Ingrediente:

1 plic cacao
180 ml apa clocotita
6 oua
300 g zahar
120 ml ulei de flaorea soarelui
280 g faina
praf de copt
glazura de capsuni
 
Mod de preparare:
 
Se pregatesc toate ingredientele pentru reteta - am masurat toate ingredientele, zaharul l-am impratit in 2 boluri mici a cate 150g in fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt.Apa clocotita se adauga la cacao si cu un tel sau lingura se amesteca bine sa nu mai fie cocoloase. Separati albusurile de galbenusuri - in 2 boluri mai mari.Albusurile se bat spuma - cand se intaresc putin, adaugati in reprize 150g de zahar. Trebuie sa fie spuma mai tare, cam ca la bezele.Galbenusurile se bat spuma cu 150g de zahar. Adaugati cate putin uleiul, sa se incorporeze complet. Apoi incorporati compozitia de cacao, racita putin. Si ultima este faina si praful de copt  - amestecati bine cu telul sau mixerul sa nu fie cocoloase.Adaugati aceasta compozitie la albusurile batute spuma - sau le adaugati in vreo 2-3 reprize - si amestecati incet cu miscari de sus in jos, sa nu se dezumfle albusurile. Turnati aluatul intr-o forma inimioara, asternuta cu hartie de copt, sau unsa cu unt si tapetata cu faina. Usor (2-3 ori) scuturati tava de masa, ca sa se uniformizeze aluatul si sa iasa bulele de aer la suprafata.
 Puneti tava la cuptor  la 180 de grade, temperatura medie - se lasa cam 40 de minute - pana  trece testul cu scobitoarea. Deasupra se pune glazura de capsuni pregatita conform instructiunilor de pe plic. Pofta buna!
 



 


No comments:

Post a Comment