400 g visine,
-5 oua,
-50 ml ulei,
-100 g zahar,
-150g faina,
-2 pliculete zahar vanilat,
-coaja rasa de lamaie,
-un praf de sare,
– 2lingurite zeama de lamaie,
-2 lingurite praf de copt
Mod de preparare:
In primul rand spalam, curatam de samburi visinile si le lasam sa se scurga bine intr-o sita. Se separa ouale iar albusurile se bat spuma cu zaharul, zaharul vanilat,
praful de sare si zeama de lamaie.Galbenusurile se freaca cu uleiul
pana se incorporeaza bine si se toarna peste spuma de albusuri. Se adauga lamaia rasa si faina in care am adaugat praful de copt
amestecandu-se usor cu un tel.Se toarna compozitia intr-o tava unsa si
tapetata, pregatita din timp iar deasupra se aseaza visinile. Se da la cuptor la foc mare 1o min dupa care se reduce focul si se mai
lasa circa 20 minute pana este gata(se incearca cu o scobitoare).Asteptam sa se raceasca, se pudreaza cu zahar pudra si se taie. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment