1 buc
Caracatita
250 ml Ulei de masline
3 buc Usturoi
200 ml Otet
piper,cimbru
Mod de preparare:
Spalam caracatita bine si o lasam la scurs. O curatam, scoatem ochii si o taiem in 8 bucati - o punem putin in sita sa se scurga de apa.Punem piciorusele de caracatita
intr-o tigaie, atentie, dar fara apa pentru ca isi va lasa ea apa si o
lasam sa fiarba circa 1 ora. In cazul in care nu mai are zeama turnam un
pahar de apa peste ea si se fierbe totul la foc mic cu capacul pus. Dupa ca a fiert, intr-un shaker
punem otetul, uleiul, piperul,cimbru si cei 3 catei de usturoi taiat
bucatele si batem putin pana devine totul un sos.Adaugam sosul obtinut peste caracatita si mai fierbem cateva minute.Punem bucatile de caracatita intr-o
farfurie si le taiem bucatele. In shaker pui 1 lingura de otet, putin
cimbru, putin piper si 5 linguri ulei de masline si batem putin. Sosul
obtinut il turnam peste caracatita.Si putem servi.
No comments:
Post a Comment