Friday 17 October 2014

Caracatita cu otet si usturoi

Ingrediente:

1 buc  Caracatita
250 ml Ulei de masline
3 buc Usturoi
200 ml Otet
piper,cimbru
 
Mod de preparare:
 
Spalam caracatita bine si o lasam la scurs. O curatam, scoatem ochii si o taiem in 8 bucati - o punem putin in sita sa se scurga de apa.Punem piciorusele de caracatita intr-o tigaie, atentie, dar fara apa pentru ca isi va lasa ea apa si o lasam sa fiarba circa 1 ora. In cazul in care nu mai are zeama turnam un pahar de apa peste ea si se fierbe totul la foc mic cu capacul pus. Dupa ca a fiert, intr-un shaker punem otetul, uleiul, piperul,cimbru si cei 3 catei de usturoi taiat bucatele si batem putin pana devine totul un sos.Adaugam sosul obtinut peste caracatita si mai fierbem cateva minute.Punem bucatile de caracatita intr-o farfurie si le taiem bucatele. In shaker pui 1 lingura de otet, putin cimbru, putin piper si 5 linguri ulei de masline si batem putin. Sosul obtinut il turnam peste caracatita.Si putem servi.


 


No comments:

Post a Comment