- 1 ceasca apa calduta
- 2 lingurite drojdie uscata
- 3 cesti faina
- 2 lingurite sare
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Amestecă apa şi drojdia şi lasă-le să stea câteva minute. Adaugă 2 ½
ceşti de făină, sare şi puţin ulei de măsline. Amestecă până obţii un
aluat sfărâmicios. Frământă aluatul pe o suprafaţă pudrată cu făină,
până devine elastic. Lasă aluatul la crescut, circa 2 ore, până se
dublează în volum.
Rupe circa 8 bucăţi din aluat şi turteşte-le cu un făcăleţ sau cu mâna. Eu am facut cateva lipii dreptunghiulare. Coace lipiile în cuptor la foc maxim (220 grade C) circa 3 minute.
Rupe circa 8 bucăţi din aluat şi turteşte-le cu un făcăleţ sau cu mâna. Eu am facut cateva lipii dreptunghiulare. Coace lipiile în cuptor la foc maxim (220 grade C) circa 3 minute.
No comments:
Post a Comment