o caracatiţă mare (1,5 kg)
50ml ulei de măsline
o linguriţă de oregano
3 lime / sau lămâi
o mână de pătrunjel
sare și piper
Mod de preparare:
Am spălat și-am curăţat caracatita.
Apoi, am aruncat-o într-o oală cu foarte puţină apă în ea (jumătate de
ceașcă), așa pe ea singură și-am pus capacul. Am lăsat-o să se facă în
suc propriu – caracatiţa lasă destul de multă apă, așa că a avut
suficient lichid – 40 de minute. Am făcut așa pentru că mi-am dorit pe
cât posibil să-și păstreze aroma naturală. Apoi, am scos-o din oală într-un castron și-am lăsat-o să se răcească. Când s-a răcit, am porţionat-o (fiecare tentacul individual – tăiat pe
lung, până unde se unesc toate tentaculele + căpăţâna în două), am
stropit-o cu zeama de la o lămâie, ulei de măsline – 2, 3 linguri și cu
sare și piper. Am lăsat-o așa cât am făcut salata, vreo 15 minute Revenind la caracatiţă, am trântit-o într-o tigaie încinsă pe foc,
stropită cu puţin ulei și am perpelit-o câte 2 minute pe fiecare parte. După ce am scos
caracatiţa pe un platou am stropit-o cu zeama de lamaie. Am servit cu salata de alge. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment