Thursday 23 October 2014

Tavalita cu nuca

Ingrediente:

Pentru blat:
4 oua
150 g zahar
1 praf de sare
200 g faina
100 ml ulei
1 lingurita praf de copt stins cu 1 lingurita suc lamaie
coaja rasa de la 1/2 lamaie

Pentru glazura:
200 g unt
50 g cacao
12 linguri de lapte
250 g zahar
1/2 lingurita esenta rom

Pentru topping:
200 g nuca de cocos
300 g nuca macinata

Mod de preparare:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.Adaugam pe rand uleiul, praful de copt stins, apoi faina si coaja rasa de lamaie. Le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de aproximatv 20*30 cm. Coacem blatul in cuptorul preancalzit la 180° timp de 35-40 minute. Ii facem proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt. Cand acesta este copt, il punem pe un grilaj si il lasam sa se raceasca. In acest timp pregatim glazura pentru prajitura, punand toate ingredientele intr-un vas, la foc mic. Amestecam si fierbem compozitia cateva minute, pana da semne ca se ingroasa. O luam de pe foc si o lasam sa raceasca, devenind mai groasa. Taiem blatul racit in cuburi egale. Intepam cuburile de blat cu o furculita, le introducem in glazura, avem grija sa fie toate laturile unse, apoi le tavalim prin nuca de cocos sau prin nuca. Le punem pe o farfurie si repetam operatiunea pana terminam cuburile. Daca glazura se intareste prea tare o mai punem pe foc, din cand in cand, astfel incat sa aiba o consitenta putin lichida. Cand terminam de tavalit prajitura, o punem pe un platou si putem servi.



No comments:

Post a Comment