Ingrediente:
Pentru blat:
4 oua
150 g zahar
1 praf de sare
200 g faina
100 ml ulei
1 lingurita praf de copt stins cu 1 lingurita suc lamaie
coaja rasa de la 1/2 lamaie
Pentru glazura:
200 g unt
50 g cacao
12 linguri de lapte
250 g zahar
1/2 lingurita esenta rom
Pentru topping:
200 g nuca de cocos
300 g nuca macinata
Mod de preparare:
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si
continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile (pe
rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.Adaugam pe rand uleiul, praful de copt stins, apoi faina si coaja rasa
de lamaie. Le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile
de aproximatv 20*30 cm. Coacem blatul in cuptorul preancalzit la 180°
timp de 35-40 minute. Ii facem proba cu scobitoarea pentru a vedea daca
este copt. Cand acesta este copt, il punem pe un grilaj si il lasam sa se raceasca.
In acest timp pregatim glazura pentru prajitura, punand toate
ingredientele intr-un vas, la foc mic. Amestecam si fierbem compozitia
cateva minute, pana da semne ca se ingroasa. O luam de pe foc si o lasam
sa raceasca, devenind mai groasa. Taiem blatul racit in cuburi egale. Intepam cuburile de blat cu o furculita, le introducem in glazura,
avem grija sa fie toate laturile unse, apoi le tavalim prin nuca de
cocos sau prin nuca. Le punem pe o farfurie si repetam operatiunea pana
terminam cuburile. Daca glazura se intareste prea tare o mai punem pe
foc, din cand in cand, astfel incat sa aiba o consitenta putin lichida. Cand terminam de tavalit prajitura, o punem pe un platou si putem servi.
No comments:
Post a Comment