Thursday 30 October 2014

Fantome dulci

Ingrediente:

4 oua
125 g zahar fin
125 g faina
1 lingurita praf de copt
putina sare
pentru décor:
 
ciocolata alba
nuca de cocos
bombonele
 
Mod de preparare:
 
Intr-un castron mare si cu peretii inalti separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le adaugam intr-un vas mic. Cu ajutorul mixerului electric batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam si zaharul treptat si mixam in continuare pana nu se mai simte niciun cristal. Albusul trebuie sa fie tare, cand intoarceti castronul sa nu cada. Adaugam pe rand galbenusurile.Si amestecam cu grija.
Faina o cernem impreuna cu praful de copt si le adaugam in trei transe peste spuma de ou.
Compozitia rezultata trebuie sa fie pufoasa si aerata. In forma specila fantoma de Halloween se pune aluatul. Se lasa la cuptor aproximativ 20 minute. Dupa ce parajiturile se racesc se pune deasupra ciocolata alba topita. Daca va place puteti presara si nuca de cocos. Se orneaza cu bomboane mici si ornamente pentru prajituri pentru a realiza ochii si gura. Sper sa va placa!
 



 
 

 



No comments:

Post a Comment