Saturday, 25 October 2014

Pandispan cu dovleac si frisca

Ingrediente:

200 g piure de dovleac
125 g zahar
150 g morcov ras
4 oua
100 g stafide
rom
200 g faina
1 praf de copt
coaja rasa de lamaie
1 lingura zeama de lamaie
250 ml frisca lichida

Mod de preparare:

Mixezi ouale cu zaharul pana devin spumoase si isi dubleaza volumul. Adaugi coaja de lamaie rasa si zeama, apoi stafidele care au stat in apa cu rom 15 minute, piureul de dovleac si morcovul ras. Amesteci bine, apoi adaugi "in ploaie" faina cernuta cu praful de copt si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Torni compozitia intr-o forma rotunda tapetata cu folie speciala pentru copt si o introduci in cuptorul preincalzit pentru circa 45 de minute. Scoti blatul din cuptor si il lasi sa se raceasca in forma. Tai blatul in doua feli orizontale, adaugi frisca intre ele, imbraci apoi prajitura cu fisca si o lasi la frigider doua ore, inainte de a o servi. Pofta buna!





No comments:

Post a Comment