Ingrediente:
-2 catei usturoi
- 4 rosii (sau o conserva de rosii)
- fulgi ardei iute
- oregano
- sare, piper
- 200 gr feta
Mod de preparare:
Se decojesc rosiile si se toaca (pentru a decoji rosiile cu usurinta se
scufunda in apa care fierbe, timp de 30 de secunde, apoi se scurg, se
lasa putin la racit si coaja se va desprinde aproape singura). Se toaca usturoiul si se caleste cam un minut, amestecand, cu grija sa
nu se arda; se adauga rosiile tocate, cativa fulgi de ardei iute, o
lingurita de oragano uscat, sare si piper; se lasa la fiert cam 25 de
minute. Se rupe feta in bucati care se aseaza intr-un vas ce poate fi pus in
cuptor - sau 2-3 vase mai mici. Se pune sosul de
rosii, iar deasupra branza feta si se coace la foc mediu, timp de 20 de minute. Se serveste calda, cu ceva paine buna alaturi - si e gata o cina usoara.
No comments:
Post a Comment