Friday, 17 October 2014

Feta coapta cu rosii

Ingrediente:

-2 catei usturoi
- 4 rosii (sau o conserva de rosii)
- fulgi ardei iute
- oregano
- sare, piper
- 200 gr feta

Mod de preparare:

Se decojesc rosiile si se toaca (pentru a decoji rosiile cu usurinta se scufunda in apa care fierbe, timp de 30 de secunde, apoi se scurg, se lasa putin la racit si coaja se va desprinde aproape singura). Se toaca usturoiul si se caleste cam un minut, amestecand, cu grija sa nu se arda; se adauga rosiile tocate, cativa fulgi de ardei iute, o lingurita de oragano uscat, sare si piper; se lasa la fiert cam 25 de minute. Se rupe feta in bucati care se aseaza intr-un vas ce poate fi pus in cuptor - sau 2-3 vase mai mici. Se pune sosul de rosii, iar deasupra branza feta si se coace la foc mediu, timp de 20 de minute. Se serveste calda, cu ceva paine buna alaturi - si e gata o cina usoara.





No comments:

Post a Comment