Thursday 30 October 2014

Tort diplomat cu fructe

Ingrediente:


6 galbenusuri
500 ml de lapte
500 ml de frisca lichida
250 g de zahar
200 g de piscoturi de sampanie
2 pliculete de zahar vanilat
coaja de la o lamaie rasa
20 g de gelatina foite
1 compot de ananas rondele
2 kiwi
2 portocale
2 mandarine
1 banana

Mod de preparare:

 Galbenusurile se freaca cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana cand zaharul se topeste si galbenusurile devin cremoase. Laptele se incalzeste putin si deasupra lui se adauga coaja de lamaie rasa. Peste galbenusuri se adauga treptat laptele caldut amestecand continuu pana cand compozitia se omogenizeaza. Se pune compozitia intr-o craticioara pe foc la bain-marine si se amesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa putin. Dupa ce compozitia s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa putin sa se raceasca, timp in care pregatim gelatinaIntr-un castronel rupem bucatele foitele de gelatina si turnam deasupra putina apa rece (cat sa le acopere) si le lasam 5-10 minute sa se inmoaie. Dupa ce gelatina s-a inmuiat, scurgem apa si o amestecam in compozitia pregatita anterior si o mai lasam sa se raceasca. Frisca se bate bine cu mixerul, se adauga peste compozitia pregatita anterior, se amesteca si se lasa la rece. Intre timp pregatim o forma de tort cu peretii detasabili (cu diametrul de 24-26 cm) pe care o tapetam cu folie alimentara. Turnam  compozitia in forma. Adaugam fructe taiate in compozitie.  Nivelam frumos si asezam deasupra piscoturi de sampanie inmuiate foarte putin in sirop de ananas. Presam usor piscoturile sa intre putin in compozitie si acoperim tortul cu o folie alimentara, dupa care il lasam in frigider sa se intareasca minim 5 ore, sau de seara pana dimineata.  Dupa ce tortul diplomat s-a intarit il scotem din frigider si il decoram cu frisca si fructe. Pofta buna!
 

 


No comments:

Post a Comment