6 galbenusuri
500 ml de lapte
500 ml de frisca lichida
250 g de zahar
200 g de piscoturi de sampanie
2 pliculete de zahar vanilat
coaja de la o lamaie rasa
20 g de gelatina foite
1 compot de ananas rondele
2 kiwi
2 portocale
2 mandarine
1 banana
Mod de preparare:
Galbenusurile
se freaca cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana cand zaharul se
topeste si galbenusurile devin cremoase. Laptele se incalzeste putin si deasupra
lui se adauga coaja de lamaie rasa. Peste galbenusuri se adauga treptat laptele
caldut amestecand continuu pana cand compozitia se omogenizeaza. Se pune compozitia
intr-o craticioara pe foc la bain-marine
si se amesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa putin. Dupa ce compozitia s-a ingrosat se ia de pe foc si se
lasa putin sa se raceasca, timp in care pregatim gelatina. Intr-un castronel
rupem bucatele foitele de gelatina si turnam deasupra putina apa rece (cat sa le
acopere) si le lasam 5-10 minute sa se inmoaie. Dupa ce gelatina s-a inmuiat,
scurgem apa si o amestecam in compozitia pregatita anterior si o mai lasam sa
se raceasca. Frisca se bate bine cu mixerul, se adauga peste compozitia
pregatita anterior, se amesteca si se lasa la rece. Intre timp pregatim o forma de tort cu peretii detasabili (cu diametrul de 24-26 cm) pe care o tapetam cu folie alimentara. Turnam compozitia in forma. Adaugam fructe taiate in compozitie. Nivelam frumos si asezam deasupra
piscoturi de sampanie inmuiate foarte putin in sirop de ananas. Presam usor piscoturile
sa intre putin in compozitie si acoperim tortul cu o folie alimentara, dupa
care il lasam in frigider sa se intareasca minim 5 ore, sau de seara pana
dimineata. Dupa ce tortul diplomat s-a intarit il scotem din frigider si il decoram cu frisca si fructe. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment