● 500 g tacâmuri de pasăre ● o rădăcină păstârnac ● o rădăcină mică țelină ● un morcov ● o ceapă ● o foaie dafin ● o legătură pătrunjel ● sare și piperdupă gust
Pentru găluște: ● 2 ouă ● 7 linguri griș ● o lingură ulei ● sare - See more at:
Mod de preparare:
1. Se fierb tacâmurile aproximativ 10 minute, până când se ridică spuma în oală. Se adună spuma și se adaugă legumele curățate și tocate bucăți mari, dafinul și codițele de pătrunjel. Se asezonează cu sare și piper și se fierbe până când legumele și carnea sunt pătrunse. 2. În acest timp, se freacă ouale cu ulei și cu sare, apoi se adaugă grișul în ploaie, până ajunge la consistența unei smântâni groase. Cu o lingură încălzită în supă, se ia din compoziție și se adaugă găluștele în supă. 3. Se acoperă oala și se fierbe maximum 10 minute, la foc mic, apoi se oprește focul. Înainte de servire, se toacă pătrunjel proaspăt.
No comments:
Post a Comment