8 oua
8 linguri de zahar
8 linguri de faina
esenta de vanilie sau un plic de zahar vanilat
pentru decor: 2 plicuri budinca de vanilie, 1l suc (eu am luat Fanta de portocale, puteti folosi si alt suc insa va recomand sa optati pentru unul acrisor) , cca 100ml de frisca lichida si fructe
Mod de preparare:
Am separat albusurile de galbenusuri si am batut albusurile spuma intr-un vas incapator.Apoi am incorporat treptat zaharul, galbenusurile si faina. Am tapetat o tava cu hartie de copt si am dat la cuptorul incins in
prealabil cca 40 de min (am copt la foc potrivit-mare primele 15min si
apoi la foc mic). In timp ce se racea blatul, am preparat budinca respectand
instructiunile de pe pachet. Singura exceptie de la instructiuni este ca
nu am mai adaugat zahar pentru ca sucul era deja dulce iar
instructiunile iti indica prepararea cu lapte.Cand s-a inchegat budinca, am turnat-o (fierbinte) peste blat si am
lasat-o sa se raceasca. Pentru ca am cumparat 2l de suc, am insiropat
blatul cu suc inainte sa torn budinca, insa puteti sa preparati propriul
sirop daca doriti (apa, zahar, esente aromate dupa bunul plac). Cand s-a racit, am batut spuma frisca si am pus frisca deasupra budincii si am ornat cu fructe. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment