carne de porc
2 linguri ulei de masline
1/2 legatura de patrunjel verde
2 catei usturoi
3 ramuri de rozmarin
1/2 legatura de menta
2-3 linguri pesmet
2-3 linguri parmesan razuit
mustar
mustar
sare
piper
Mod de preparare:
Se condimenteaza carnea de porc cu sare grunjoasa, piper si cateva frunze de rozmarin tocat. Se lasa carnea astfel condimentata aproximativ 30 de minute sa patrunda bine condimentele. Se incinge bine o tigaie pe foc, se adauga ulei de masline si se pune carnea in tigaie rumenindu-se pe toate partile timp de 2-3 minute. Carnea de porc se da la cuptorul incalzit inainte timp de 10 minute. Intre timp se pregateste crusta de verdeturi Se dau la blender doi catei de usturoi, frunze de rozmar si de busuioc, frunze de patrunjel tocat, pesmetul si parmezanul. Dupa ce s-au maruntit si au un aspect omogen se adauga o lingura de ulei de masline cat sa se lege. Dupa ce trece timpul de gatire la cuptor se scoate carnea, se unge cu mustar pe toata suprafata carnii si se imbraca in crusta de ierburi aromate. Se da din nu 3 minute la cuptor cat sa se intareasca crusta. Se poate servi cu salata de sfecla rosie si morcov. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment