2 ouă,
100 g zahăr,
100 g unt,
200 g făină,
1 lingură praf de copt (5 g),
1 vârf cuțit de bicarbonat de sodiu,
1 linguriță esență vanilie,
50 g fulgi de ciocolată
100 g zahăr,
100 g unt,
200 g făină,
1 lingură praf de copt (5 g),
1 vârf cuțit de bicarbonat de sodiu,
1 linguriță esență vanilie,
50 g fulgi de ciocolată
Mod de preparare:
Într-un castron cernem făina cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Untul se pune într-o crăticioară pe foc mic să se topească, apoi se lasă un pic la răcit. Se bat bine cele 2 ouă cu zahărul până obținem o cremă. Adăugăm untul topit și amestecăm bine. Adăugăm esența de vanilie. Adăugăm făina și amestecăm ușor cu o lingură până la omogenizare. Adăugăm fulgii de ciocolată și amestecăm bine.
Compoziția se pune în 12 hârtiuțe speciale de brioșe și se dau la
cuptor pentru 25 minute la 180 grade C (cuptor preîncălzit la 190 grade
C). Se lasă la răcit, si se decoreaza cu creioane de decor incercand sa realizam pe briose cativa dovlecei fericiti sau infricosetori. Se pot face si alte modele dupa imaginatie. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment