Thursday, 16 October 2014

Penne carbonara (cu ceapa si smantana)

Ingrediente:

spaghete 500 g
– kaizer 300 g
– ceapa 2 buc. medii (205 g)
– galbenus 3 buc.
– smantana pentru gatit (30% grasime) 200 ml
– parmezan 150 g
– vin alb sec 50 ml
– ulei de masline 2 linguri
– sare, piper macinat

Mod de preparare:

Puneti mai multa apa la fiert, intr-o oala mare. Adaugati un pic de sare si, cand clocoteste apa, puneti pastele. Fierbeti-le timpul indicat de producator. Intre timp, amestecati smantana lichida cu cele 3 galbenusuri si cu 100 g parmezan ras. Adaugati un pic de sare si de piper macinat si lasati deoparte. Cand pastele se apropie de finalul timpului de fierbere, incingeti uleiul intr-o tigaie mare sau o cratita nonaderenta si caliti kaizerul (taiat bucatele). Cand kaizerul a prins un pic de culoare si i s-a mai topit din grasime, puneti ceapa (felii).Amestecand des, lasati pana cand ceapa devine translucida. Turnati vinul si mai lasati unul-doua minute. In acest moment, ar trebui sa aveti gata si spaghetele. Opriti o cana din apa in care au fiert pastele. Scurgeti restul de apa si puneti pastele peste kaizer si ceapa. Atentie, NU le clatiti cumva cu apa rece! Amestecati bine, astfel incat amestecul de paste, ceapa si kaizer sa aiba o temperatura uniforma. Opriti focul si turnati sosul cu ou si smantana. Amestecati bine, bine, timp in care sosul isi schimba consistenta si pastele se acopera uniform. Repet, trebuie sa feriti sosul de caldura directa, pentru ca galbenusurile sa nu se coaguleze! Este suficienta caldura de la paste si de la kaizer pentru a obtine un sos cremos. Turnati din apa fierbinte de la paste (pusa deoparte) pana cand sosul este suficient de fluid. Serviti imediat. Pofta buna!







 


No comments:

Post a Comment