Saturday, 25 October 2014

Tort cu cirese

Ingrediente:

8 oua
10 linguri de zahar
8 linguri faina
3 linguri cacao
o lingura ulei
1/2 lingurita praf de copt
un praf de sare

pentru umplutura:

2 linguri zahar
500 ml frisca lichida
500 g cirese
100 g migdale feliate
250 g mascarpone

Mod de preparare:

Pentru blat, se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga pe rand, lingurile de zahar, galbenusurile, uleiul, faina cernuta, cacao si praful de copt. Se bate in continuare pana se omogenizeaza compozitia. Apoi se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, de 24 cm diametru, si se introduce in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30-40 minute pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate blatul din cuptor si se lasa pe un gratar sa se raceasca. Se scot samburii de la cirese, dupa ce se aleg cele mai frumoase si sanatoase pentru decor si se lasa un timp cu zahar sa isi lase zeama. Se bate cu robotul 250 ml din frisca. Cand s-a intarit, se adauga siropul de cirese, precum si cateva fructe. Frisca se aduaga peste mascaropne si se amesteca pana se omogenizeaza. Intre timp, se taie blatul in 3. Cu o pensula se umezesc cu sirop cele trei blaturi, de preferinta tot de la cirese. Se aseaza primul blat, se toarna crema de mascaropne. Peste crema se aseaza la doilea blat, iar in centrul celui de-al doilea vlat se aseaza ciresele ca o movila  "sudate" cu 2-3 linguri din crema mascarpone. Marginea ramane libera. Se bate si restul de 250 ml frisca. se umple tortul cu frisca alba pana deasupra cireselor. Se aseaza apoi si cel de-al treilea blat insiropat. Se orneaza cu frisca ramasa si cirese. Apoi se da la rece pentru minim doua ore.




No comments:

Post a Comment