Ingrediente:
Pentru aluat, pentru cele 2 foi avem nevoie de:
7 linguri de lapte
7 linguri de ulei
6 linguri de zahar
1 ou
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita otet
400 gr. faina
Pentru umplutura avem nevoie de:
500 g branza vaci
1 pahar zahar
stafide
2 plicuri zahar vaniliat
2 oua
2 linguri faina
2 lingurite gris
Mod de preparare:
-amestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit.
-peste compozitia racita punem oul si bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine
-punem faina cat incape si framntam bine
-facem umplutura:amestecam toate ingredientele bine in bol , lasam deoparte
-facem din aluat 2 bile
-intindem prima bila,o punem in tava dupa care punem copozitia de branza
-intindem a doua bila, ungem cu ou si intepam cu fruculita deasupra
dam la copt 30 minute la 160 g
-placinta se raceste dupa care se pudreaza cu zahar pudra
No comments:
Post a Comment