Friday 17 October 2014

Calamar pane

Ingrediente:

250 gr calamar
250 gr faina
1 pahar bere
1 ou
lamaie (pentru asezonare)
sare 1 lingurita
sos de soia,
1 lingurita paste de ardei iute
ulei pentru prajit
Mod de preparare:
 Spalam bine lamelele de calamar in apa rece, apoi , daca este nevoie le taiem in fasii mai mici;  Lasam calamarul la scurs si pregatim aluatul pentru pane, dintr-un pahar de bere, un ou si un pahar de faina, la care adaugam pentru un gust mai bun si putin sos de soia si pasta de ardei iute. Daca punem sosul de soia nu mai este nevoie sa adaugam sare, deoarece acesta e destul de sarat. Aluatul pentru panetat trebuie sa aiba consistenta unui aluat de clatite ceva mai gros si, totodata sa fie aerat ( de la bere), de aceea aceasta se incorporeaza catre final. . Punem uleiul la incins, iar intre timp, trecem lamelele de calamar prin faina ( trebuie sa fie bine acoperite) , apoi prin aluatul cu bere; le punem la prajit in momentul in care uleiul este bine incins si le lasam asa pana se rumenesc frumos ( la foc mediu- caci in caz contrar riscam sa ne trezim ca vor fi crude.




No comments:

Post a Comment