Ingrediente:
6 cartofi
3 morcovi
sare
o ceapa
30 g unt
o rădăcină păstârnac
un fir praz
o legătură pătrunjel
piper negru boabe şi măcinat
10 g chimen
o baghetă integrală
crutoane aromate cu unt şi chimen
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală legumele. Se pun să fiarbă în apă cu sare, cu
untul topit şi cu un praf de piper. Se lasă să fiarbă la o temperatură
medie şi se acoperă oala cu un Capac. Separat, se taie bagheta în feliuţe potrivite. Feliuţele se taie
cubuleţe şi se stropesc cu unt topit. Pe deasupra, se presară chimen şi
se bagă în cuptorul încălzit în prealabil, unde se lasă la foc
potrivit. După ce s-au rumenit, se scot din cuptor. Se verifică
dacă au fiert legumele şi dacă sunt fierte, se scot într-o sită şi se
pasează cu blenderul. Piureul de legume obţinut se subţiază cu zeama în
care au fiert. Supa-cremă se lasă să mai clocotească 5-10 minute şi se opreşte apoi focul.
Se pune în boluri şi se ornează dupa imaginative. Se
serveşte cu crutoanele aromate şi cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.
No comments:
Post a Comment