Sunday, 26 October 2014

Prajitura cu cocos si lamaie

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • ½ plic praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • Coaja rasa portocala,
  • coaja rasa lamaie
  • 1 plic budinca vanilie ( cu preparare la rece)
  • 1 lamaie
  • 1 lingura zahar pudra
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri gem de caise
  • 100 g fulgi de cocos
Mod de preparare:

Mixeaza ouale cu zaharul, adauga coaja de citrice si uleiul; incorporeaza faina cernuta si amestecata cu praful de copt si continua mixarea pana la obtinerea unui aluat omogen.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi lasa totul la foc mediu, circa 20 de minute.
Intre timp, pregateste o budinca cu preparare la rece. Toarna laptele si zeama de lamaie intr-un vas incapator, apoi adauga praful de budinca si zaharul pudra. Mixeaza budinca la viteza mare circa 4 minute.
Scoate aluatul de la cuptor, lasa-l la racit, apoi taie-l pe jumatate. Umple cele doua jumatati de pandispan cu budinca de lamaie, apoi peste foaia  deasupra o vei unge cu gemul de caise.
Presara fulgii de cocos si lasa prajitura la frigider pana in momentul servirii.





No comments:

Post a Comment