6 oua
200 g zahar
4 lg apa clocotita
150 g faina
1 plic praf de copt
2 lg cacao
Blat 2 :
5 albusuri
200 g zahar
3 lg faina
250 g nuca prajita si taiata
Crema 1 :
5 galbenusuri
200 g zahar
300 g unt
Crema 2 :
350 ml lapte
1 plic praf de budinca de vanilie
3 lg zahar
3 plicuri zahar vanilat
Glazura :
100 ciocolata cu lapte milka
1 lg unt
2 lg lapte
Mod de preparare:
Pentru blat 1 : mixam ouale cu zaharul pana isi dublesc volumul,
adaugam apa clocotita, apoi amestecul de faina, cacao si praf de copt,
turnam in tava (25*39cm) unsa cu ulei
si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor pentru aproximativ
30 minute.Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in
2.
Pentru blat 2 : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul si
mixam in continuare pana se topeste, punem si faina amestecata cu nuca
prajita si taiata si dam la cuptor in aceeasi tava (25*39cm).
Pentru crema 1 : mixam galbenusurile cu zaharul pe aburi pana
obtinem o crema pe care o lasam sa se raceasca; intre timp mixam spuma
untul (adus la temperatura camerei) si in el punem pe rand cate o
lingura din crema de galbenusuri.
Pentru crema 2 : fierbem o budinca de vanilie in mod normal pe care o lasam sa se raceasca.
Cele doua creme le amestecam.
Pentru glazura : pe aburi topim ciocolata cu untul si cu laptele si
amestecam pana se omogenizeaza ; lasam putin sa se racoreasca si turnam
deasupra pe prajitura.
Asamblare : 1/2 blat 1- 1/2 crema-blat 2- 1/2 crema-1/2 blat 1-glazura.
No comments:
Post a Comment