Thursday 16 October 2014

Apple pie

Ingrediente:

1 pachet aluat foietaj
1 kg mere
1 pahar zahar
1 lingura scortisoara
1 ou
zahar pudra

Mod de preparare:

In timpul cat se dezgheata aluatul pentru placinta cu mere, va trebui sa pregatiti umplutura de mere.
Merele le spalati, curatati de cotor si dati prin razatoare(cu tot cu coaja) intr-o cratita sau tigaie adanca. Turnati jumatate de cana de apa, 1 pahar de zahar si lasati la foc mediu sa se inmoie si sa scada sucul. Dupa ce  se evapora lichidul din mere, se poate adauga scortisoara, nuci maruntite si orice preferati voi. Ungeti cu ulei o tava pentru tarte sau una de pizza.Puneti aluatul frantuzesc in tava, fara sa-l intindeti cu facaletul.Taiati marginile care sunt in plus(din ele vom face partea superioara a placintei cu mere).Intindeti compozitia de mere peste aluat, nivelati bine.Din resturile de aluat frantuzesc taiati fasii subtiri cu un cutit.Puneti aceste benzi lungi si subtiri de aluat peste mere.Formati partea superioara a placintei, ungeti cu galbenus de ou si lasati la cuptor pana se rumeneste.Scoateti placinta cu mere de la cuptor, presarati cu zahar pudra. Lasati sa se racoreasca si o feliati. Pofta buna!

 


No comments:

Post a Comment