500 gr fasole uscata
3 catei usturoi
2 cepe mari
1 lingurita boia
3 foi dafin
sare, piper
ulei
Mod de preparare:
Fierbeti fasolea cu multa apa si foile de dafin in cucta pentru 45 minute din momentul in care incepe oala sa fluiere. Strecurati apa de pe fasole, dar retineti o cana din apa. Aruncati foile de dafin. Pasati fasolea fiarta cu cateii de usturoi striviti, sare si piper in robotel sau dati-o prin masina de tocat. Adaugati cate putin apa de pe fasole si mai mixati in continuare pana obtineti consistenta dorita (eu am adaugat cam jumatate de cana din apa). Incingeti intr-o oala ulei de un deget si caliti ceapa taiata solzisori cu putina sare pana se inmoaie si incepe sa se aureasca putin. Adaugati boiaua, amestecati repede si stingeti focul. Scoateti ceapa din oala. * daca unora nu le place ceapa calita o puteti toca marunt cand o caliti si o lasati in oala ca se se amestece cu fasolea, va da un gust bun, insa pretentiosii nu o vor detecta. Peste uleiul ramas in oala adaugati pasta de fasole si amestecati cu focul dat pe mic pana se omogenizeaza bine si nu se mai vede uleiul. Acum, daca fasolea vi se pare prea groasa, mai adaugati putina apa in care a fiert fasolea. Dregeti de sare si piper. Serviti fasolea cu ceapa caramelizata deasupa si cu o muraturi.
No comments:
Post a Comment