350-380 g visine (fara samburi si codite)
5 oua
200 g iaurt
100 ml ulei
250 g zahar
200 g faina + 3 linguri faina
2 lingurite de praf de copt
1 praf de sare
1/4 lingurita esenta portocale
1 lingura suc lamaie
Mod de preparare:
Batem albusul spuma tare impreuna cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile pe rand. Adaugam pe rand iaurtul, uleiul, esenta de portocale, amestecand usor de
fiecare data, pana se omogenizeza compozitia. Incorporam faina si
praful de copt stins cu o lingura suc lamaie. Turnam aluatul intr- tava
tapetata cu hartie de copt, apoi presaram visinele tavalite
prin faina. Coacem prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 45 minute, apoi
o scoatem pe un gratar si asteptam sa se raceasca. Dupa ce aceasta s-a
racit o decoram cu zahar pudra. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment