- un praf de copt
- 10 oua
- un praf de vanilie
- 30 linguri zahar pudra
- 5 linguri de cacao
- 5 linguri de faina
- o jumatate de pachet de unt
- 3,4 linguri de apa
Mod de preparare:
Se separa cele
zece oua , albusul de galbenus, pastrind impreuna galbenusurile si
impartind in doua albusurile, adica cinci si cinci.
Galbenusurile se fraca bine cu mixerul impreuna cu 8 linguri de zahar
pudra, se adauga 2 linguri de cacao cernuta, faina, praful de copt si
cinci dintre cele zece albuse batute spuma tare.
Se amesteca usor de sus in jos, pina se omogenizeaza putin si se pune la
copt in tava unsa foarte bine cu margarina si infainata. Se coace
aproape de tot, adica circa 20,30 minute, in functie de aragaz, dupa
care se scoate din cuptor,in usa aragazului si se intinde repede cu o
spatula, spuma de la celelalte cinci albuse batute bine cu 12 linguri de
zahar pudra si un praf de vanilie. Se mai lasa in cuptor atit cit este
nevoie ca spuma de ou sa se inchege bine, fara a se rumeni deasupra.
Cind este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine la
temperatura camerei.
Cind este rece se face o glazura din urmatoarele ingrediente.
-10 linguri de zahar
-3 linguri de cacao
-3,4 linguri de apa
-o lumatate de pachet de unt
Se amesteca toate ingredientele si se pun pe foc, daca nu este suficient lichid, mai puteti adauga o lingura, se fierbe putin pe foc, ca sa nu se simta foarte tare zaharul, se racoreste bine daca este mai subtire si apoi se intinde repede peste spuma, iar daca este mai groasa se toarna imediat peste prajitura si se intinde repede cu un cutit lat. Pofta buna!
Cind este rece se face o glazura din urmatoarele ingrediente.
-10 linguri de zahar
-3 linguri de cacao
-3,4 linguri de apa
-o lumatate de pachet de unt
Se amesteca toate ingredientele si se pun pe foc, daca nu este suficient lichid, mai puteti adauga o lingura, se fierbe putin pe foc, ca sa nu se simta foarte tare zaharul, se racoreste bine daca este mai subtire si apoi se intinde repede peste spuma, iar daca este mai groasa se toarna imediat peste prajitura si se intinde repede cu un cutit lat. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment