300 g paste
1/2 ardei gras
2 catei usturoi
1 ceapa
200 g rosii cherry
100 g parmesan
busuioc
1/2 lingura knorr
ulei de masline
sare
zahar
piper
pt sosul béchamel
300 g lapte
50 g unt
5-6 catei de usturoi
o lingura cu varf de faina
un varf de cutit nucsoara
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Punem apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare
si adaugam pastele.Le lasam la fiert pentru 10 minute ( sau in functie
de tipul de pasta folosit , lasam la fiert conform indicatiilor de pe
ambalaj ) .Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn pentru a
evita ca pastele sa se lipeasca intre ele . Separat spalam ardeiul , il curatam si il tocam marunt . Ceapa o spalam si o tocam marunt. Rosiile le spalam ,le indepartam coditele si le taiem in jumatate .unem o tigaie cu ulei la foc potrivit . Adaugam usturoiul curatat si ardeiul . Presaram sare si lasam la calit. Adaugam apoi ceapa si rosiile si lasam 5 minute la calit .Apoi adaugam
putina apa si lasam 10 minute la foc potrivit amestecand din cand in
cand . Dupa acest timp , punem sucul de rosii si potrivim de sare,piper si daca sucul de rosii este prea acrisor , adaugam si putin zahar . Lasam la fiert la foc mic pana ce sosul scade .Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si punem pastele scurse de apa in care au fiert . Amestacam pastele cu sosul cu rosii. Deasupra se pune sosul béchamel pregatit astfel: topim untul la foc mic, adauga faina treptat si amestecam cu telul pana obtii o compozitie cremoasa. Punem laptele treptat si amestecam cu telul sa nu se faca cocoloase. Mai lasam 5 minute si la final condimentam cu sare, piper dupa gust si nucsoara.Deasupar putem pune si patrunjel. Punem pastele la cuptor la 200 grade pentru 10 minute . Pofta buna!
No comments:
Post a Comment