2 kg vinete
1 kg ceapă
1,5 kg ardei kapia
0,5 kg ciuperci
0,5 ml ulei de floarea soarelui
1 l pastă de tomate
2 linguri suc de roșii
foi de dafin
piper ,sare
Mod de preparare:
Se coc ardeii si vinetele,se curata si se toaca marunt,ciupercile se
toaca si se fierb 5 minute,ceapa se toaca marunt ,se pot da si prin
masina de tocat dar ,soacrei si cumnatei le place sa se simta un pic,nu
le place sa iasa ca o pasta !
Se pune ceapa in oala, se adauga uleiul si se pune pe foc (insa nu direct pe flacara). Se caleste pana devine aurie.
Adaugam pe rand cu pauze intre ele de 15 minute ,ardei ,vinetele si ciupercile se lasa sa fiarba mult .
Spre finalul fierberii adaugam bulionul de rosii, foile de dafin,
boabele de piper, piperul macinat si sarea. Se fierbe pana se ridica
uleiul la suprafata ! Si in borcan cu ele ! La noi se papa in 2
saptamani ! Asa ca nu mai trebuie sterilizate sau bagate la cuptor !
No comments:
Post a Comment