Ingrediente:
1 pachet de aluat foi placinta (800 de grame);
1 kg de mere;
100 g zahar;
1 lingurita scortisoara;
50 g unt;
1 ou;
1 lingura smantana;
zahar pudra pentru decor;
optional 1 fiola de 2ml esenta la alegere
Mod de preparare:
Dezghetati aluatul la temperatura camerei. In acest timp spalati
merele, taiati-le pe jumatate, curatati-le de seminte si de coaja si
dati-le prin razatoare. Puteti utiliza razatoarea mare sau cea mica in
functie de consistenta dorita. Merele se storc si se pun la calit cu
zaharul, untul si scortisoara. Lasati pe foc circa 5, cel mult 10
minute, apoi adaugati esenta si, la final, lasati la racit. Taiati aluatul in doua parti egale. Puneti in tava hartie de copt,
apoi o bucata de aluat. Adaugati merele racite si acoperiti cu cealalta
bucata de aluat. Intepati aluatul din loc in loc cu o furculita si
eventual taiati-l in parti egale. Se unge aluatul cu amestecul de ou
batut cu smantana si zahar praf si se pune in cuptorul preincalzit la
220°C. Se coace 35-40 de minute la 180-190°C. Evitati pe cat posibil
deschiderea cuptorului in timpul coacerii. Scoateti placinta din cuptor,
lasati-o sa se raceasca si apoi presarati zahar pudra deasupra.
No comments:
Post a Comment