Ingrediente:
pt blat
* 6 oua
* 6 linguri zahar
* 3 linguri ulei
* 3 linguri cacao
* 3 linguri aschii de ciocolata
* 6 linguri faina
* 1 praf de copt
* esenta de vanilie
pentru crema 1
* 200 g ciocolata amaruie
* 220 ml frisca lichida
pentru crema 2
* 200 g ciocolata alba
* 220 ml frisca lichida
Pentru glazura:
* 100 g ciocolata amaruie
* 50 g unt
* 50 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul
putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa.
Galbenusurile se freaca impreuna cu uleiul si esenta de vanilie si se
toarna peste spuma de albusuri. Se omogenizeaza amestecand usor, apoi
incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. La sfarsit,
aproape de momentul turnarii compozitiei in tava punem si aschiile de
ciocolata.Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de
copt si dam la cuptor, la foc mediu in jur de jumatate de ora. Se scoate
blatul pe un gratar si se lasa la racit, dupa care se taie in 3 parti. Pentru crema ciocolata amaruie se pune intr-un vas impreuna cu frisca lichida si
se topeste la foc mic, avand grija ca frisca sa nu dea in clocot. Se
omogenizeaza si se da la frigider pentru cateva ore, pana se intareste.
Se mixeaza apoi pana se obtine o frisca ciocolatoasa. Se procedeaza intocmai si cu ciocolata alba. Pentru glazura ciocolata se topeste impreuna cu untul si frisca la foc mic. Cand da in
clocot se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la racit la
temperatura camerei. In tava cu inel detasabil (cea in care am copt blatul) punem primul blat
insiropat, crema de ciocolata amaruie, cel de-al doilea blat, crema de
ciocolata alba si cel de-al treilea blat. Acoperim cu glazura racita la
temperatura camerei si dam la rece pentru cateva ore.Scoatem inelul detasabil, punem de jur imprejur un strat subtire de frisca batuta, apoi lipim piscoturile. SE decoreaza dupa imaginative. Eu am decorat cu bomboane colorate, jeleuri ursuleti...
No comments:
Post a Comment