- 3 oua
- un varf cutit sare
- 280 g faina
- 500 ml lapte
- 2 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
Se bat binele ouale cu sare. Adaugati si ambele feluri de zahar. Se ameste bine bine apoi se adauga treptat faina si laptele.Se incinge o tigaie antiaderenta pe foc potrivit spre mic. Astazi i-am
facut prima data proba tigaii mele de ceramica. Nu am folosit nici macar
un strop de ulei si clatitele au iesit minunate.
Se pune cate un polonic mai mic din compozitia formata in tigaia incinsa
si cu miscari circulare rapide se distribuie compozitia pe tot fundul
tigaii. Cand clatita se rumeneste pe margine trebuie intoarsa. Cand e gata se pune pe o farfurie intinsa. Se pun una peste alta si ies in total 12 clatite. Se pot servi cu dulceata, fineti, frisca- dupa preferinte.
No comments:
Post a Comment