Friday, 17 October 2014

Scoici in vin alb

Ingrediente:

  • 1 kg de scoici
  • 1 ceapa alba tocata in patratele mari
  • 100 ml de vin alb
  • ulei de masline
  • jumatate de legatura de patrunjel verde taiat marunt
  • Sare si piper
Mod de preparare:

ncepem prin spalarea  scoicilor in apa rece, deschiderea celor inchise cu un cutit si scurgerea lor de apa.
Taiem o ceapa alba in patratele mari si turnam uleiul de masline intr-o tigaie Wok. Asteptam sa se incinga uleiul dupa care adaugam ceapa. Amestecam din cand in cand, pana ce aceasta se caleste capatand o culoare aurie.
Turnam 5 linguri de vin in  tigaie amestecand continuu. In acest moment putem sa punem in Wok scoicile si 500 ml de apa. Amestecam compozitia si acoperim oala cu un capac. Se vor lasa scoicile la fiert pentru aproximativ 15-20 de minute.
La final adaugam jumatate de legatura de patrunjel taiat marunt , stingem focul si lasam scoicile 5 minute acoperite.
Scoatem scoicile din tigaie si le asezam pe farfurie. Se pot servi ca atare sau alaturi de o garnitura de legume si un pahar de vin alb. Delicios!







No comments:

Post a Comment